РИЗОТО ОТКРОВЕНИЯ (Paperback)

РИЗОТО ОТКРОВЕНИЯ By НИНА Ч&#10 Cover Image
$49.99
Backordered at our distributor but we can check availability from the publisher.

Description


Защо оризът е толкова важен в ризотото


Ризото, в най-основния си вид, е ориз, приготвен в бульон. Оризът е звездата тук, защото произвежда нишесте - постоянното разбъркване по време на процеса на готвене изтрива нишестето от повърхността на ориза, където се разтваря в и сгъстява течността за готвене. Изборът на ориз, който няма достатъчно нишесте, означава, че отличителната кремообразна текстура на добро ризото никога няма да бъде постигната.

И така, какво прави добър ориз за ризото? Потърсете ориз с късо до средно зърно, плътен и с високо съдържание на амилопектин (скорбяла). Тези видове ориз също издържат добре на постоянното разбъркване


Видове ориз за ризото


A. Карнароли Наричан "царят" или "хайверът" на ориза за ризото, готвачите обичат да го използват заради страхотния му вкус и защото всяко зърно поддържа формата си. Той също така произвежда най-кремообразното ризото и е по-прощаващ за готвене.

B. Арборио Този сорт ориз не е толкова нишестен като карнароли, но е най-разпространеният. Този

среднозърнест ориз може лесно да се превари или да стане каша, но с внимателно внимание все пак може да се получи страхотно ризото.

C. Vialone Nano: Неговият по-късозърнест ориз се отглежда в региона Венето в Италия и не може да се отглежда с химикали. Има високо съдържание на нишесте, готви се по-бързо от карнароли и дава много кремообразно ризото.

D. Baldo: Оризът Baldo е плътен, бланширан, късозърнест ориз, отглеждан в Турция. Зърната са нишестени и могат да абсорбират много влага, правят го много кремообразно и нежно и запазват формата си добре при готвене. Оризът Baldo е чудесен избор за ризото, паеля и турски пилаф.

E. Cal riso: Това е среднозърнест ориз. След като се сготви, става леко мек и лепкав, което гоProduct Details
ISBN: 9781783573820
ISBN-10: 1783573821
Publisher: Not Avail
Publication Date: March 2nd, 2023
Pages: 340
Language: Bulgarian